Количка
0 продукта
 

Полускъпоценни камъни

Тук можете да се запознаете със значението и лечебната сила на полускъпоценните камъни, използвани за направата на бижутата на Накити Бурлено

Аквамарин 

Аквамаринът предпазва от клюки. Аквамаринът ви помага да вдигнете духа си. Аквамаринът е добър скъпоценен камък за медитация - най-силен, когато се използва по този начин, защото носи по-голям мир и спокойствие - за дълбоки медитации. Аквамарин дава прозрение и проницателност. Аквамарин се смята, че помага на двойките да решават различията. Аквамарин помага при нервна болка и зъбобол. Аквамарин се смята, че лекува безсъние. Аквамаринът помага при морските болести. Аквамарин се свързва с тимусната жлеза. Аквамарин помага за намаляване на задържането на течности. Аквамарин помага за храносмилането. Аквамаринът е бил използван от римляните за стомашна болка и се смятало, че може да излекува проблеми с черния дроб и гърлото. Аквамаринът помага за намаляване на зависимостта от наркотици.

Аметист 

Аметистът помага за откриването на интуитивни и психически способности. Аметистът може да се използва за претоварване. Аметистът е полезен при пристрастяване - алкохолизъм. Аметистът е полезен при кошмари и помага да се преодолеят страховете. Аметистът символизира смирението, искреността и духовната мъдрост. Аметистът може да се използва при лечение на зъбобол и заболявания, свързани с костите и ставите. Също така за стомаха, нарушения на слуха, сърцето и храносмилателната система. Аметист може да се използва за лечение на конвулсии , невралгия, проблеми с дишането. Аметистът може да спомогне за регулирането на кръвната захар. Аметистът помага за преодоляване на апетита. Аметистът помага за преодоляване на главоболието. 

 

Ахат  

Всички ахати са заземяващи скъпоценни камъни. Ахатът е използван в "амулетите", за да предпази от "злото око". Ахатът може да ви даде силата, която e нужна, за да продължите. Носете ахат, ако трябва да вземете важни решения. Ахатът абсорбира отрицателното излъчване; което го прави идеален за офиса. Ахатът може да ви предпази от треска. Ахатът може да помогне за лечение на безсъние. Ахатът може да помогне на кожни заболявания. Ахатът може да помогне за стомашни разстройства и в такъв случай поставете камъка върху вашия слънчев сплит. Ахатът е добър за подпомагане на храносмилането, лимфната система и кръвоносната система.

Амазонит

Амазонитът насърчава добротата. Амазонитът помага за смелостта на личното изразяване. Амазонитът балансира женската и мъжката енергия. Амазонитът помага за комбинирането на лявата и дясната страна на мозъка. Амазонитът е страхотен за комуникация. Амазонитът може да помогне да се разтвори тъгата. Амазонитът ви помага да говорите истината. Амазонитът е чудесен за публично говорене. Амазонитът помага за балансиране на емоциите. Амазонитът се отнася до 5-тата чакра-чакра. Амазонитът има успокояващ ефект върху нашата нервна система и мозъка. Амазонитът помага за подобряване на кожата. Амазонитът подпомага физическата издръжливост. Амазонитът помага за облекчаване на стрес и изтощение. Амазонитът укрепва нервите. Амазонитът помага за регулиране на метаболитните нарушения. Амазонитът помага при сърдечни оплаквания поради скръб. Известно е, че жените носят амазонит, за да поддържат брака си щастлив. Амазонитът помага при раждане. Амазонитът е добър за скелетната система.

 

Зелен авантюрин 

Зеленият авантюрин е един от най-добрите скъпоценни камъни за късмет - носете го в левия джоб за късмет. Зеленият авантюрин е известен, че успокоява сърцето и емоциите. Зеленият авантюрин е особено добър, когато се използва върху сърдечната чакра. Зеленият авантюрин помага при стресови периоди. Зеленият авантюрин е използван за подпомагане на късогледството. Зеленият авантюрин помага да се премахнат емоционалните блокажи

Кехлибар 

Кехлибар облекчава депресията - наречена "щастлив камък". Кехлибар може да промени отрицателната енергия в положителна енергия. Кехлибар може да се постави във ваната, за да подпомогне релаксацията. Кехлибар е чудесно за балансиране на чакрите и за сортиране на всякакви енергийни блокажи. Кехлибар излъчва успокояваща енергия. Кехлибар се отнася до третата чакра. Кехлибар е добър за: сърдечни проблеми, главоболия и артрит. Кехлибар помага на далака и  пикочния мехур. Кехлибар може да се използва за детоксикация и защита от радиация. Кехлибар помага на стомаха. Кехлибар помага при оплаквания от бъбреци. Кехлибар помага при болки в зъбите при бебета. Кехлибар помага при проблеми с гърлото. Кехлибар помага на тялото да се самолекува.

 

 

Лазурит 

 

Лазурит е мощен скъпоценен камък за тези, които търсят духовно развитие. Лазурит се смята, че донася умствена яснота и емоционално изцеление. Лазурит може да се използва, за да изчисти ума и миналото. Лазурит носи истинност и откритост. Лазурит подпомага интуицията. Лазурит  повишава творчеството. Лазурит  помага на синусите, за главоболие, за нервната система, за речеви проблеми, за хипофизната жлеза. Лазурит може да се използва за облекчаване на болката. 

 

Нефрит 

Зеленият нефрит има успокояващ ефект, когато се държи. Нефритът може да се използва за заболявания на очите - има легенда за Буда,  който плаче със сълзи от чист нефрит. Нефрит предпазва от бъбречни заболявания. Нефритът е свързан с нервната система. Нефритът е полезен за почистване на кръвта, за имунната система,  тимусната жлеза, за здрава коса, за далака, за бъбреците, за бедрата, за сърцето.Нефритът подпомага лошото храносмилане и запек

 

Седеф 

Седефът е свързан с просперитет и късмет. Поради това той се предлага като подарък за някой, който може да се нуждае от късмет. Седефът има успокояващ ефект, когато го носите. Това ще намали стреса и чувствата ви на агресивност. Седефът ще ви даде по-ясни мисли и ще улесни по-доброто изразяване. Това е камък, който ще активира гърлената чакра.  Затова седефът ще подобри комуникационните ви умения и ще ви напътства в по-ефективния начин на изразяване. Поради своята сила, Седефът  ще ви напътства в откриването на скритите ви потенциали и ще ви насърчи да ги използвате. Този камък ще ви помогне да приемете промените, които ще се случват в живота ви и да реагирате на стресови ситуации по уверен начин. Седефът е ефективен, когато става дума за лечение на замайване, рани и проблеми със зрението. Седефът може да помогне на тялото да предотвратява инфекции и да изкоренява скритите физически заболявания и разстройства. Седефът също помага при лечение на мускулни напрежения, спазми и нерви. Седефът стимулира рефлексните действия и засилва имунната система, като помага да се избавим от токсините. Седефът може също така да помогне за коригирането на нарушения, засягащи храносмилателната система, като запек и гастрит. Успокояващите енергии на седеф могат да излекуват кожни проблеми и да облекчат обриви, причинени от алергии. Седефът е отличен камък за регулиране на високото кръвно налягане, подобряване на зрението и лечение на гадене. Може да укрепи мускулните тъкани, включително и тези на сърцето. Също така е известно, че седефът подпомага лечението на артрит и други смущения в ставите.

 

 

Тюркоаз 

Смята се, че носи духовен баланс на лицето, което го носи. Това е камък, който улавя и разпространява спокойствие, търпение и любов, така че е перфектният избор, ако търсите нещо забавно, но също и успокояващо. Поради това, че е един от най-старите скъпоценни камъни, той носи голяма мъдрост и истина. Тюркоазът е символ на приятелството. Тюркоазите могат да донесат мир в дома. Ако е даден тюркоаз на приятел или любим, той ще носи щастие и може да помогне за предпазване от отрицателни енергии. Тюркоазните лечебни сили могат да облагодетелстват цялото тяло. Той има специални сили в лечението на заболявания на имунната система, дихателните органи, отделителната и скелетната системи. Тюркоазът се препоръчва за детоксикация на алкохол, отрова, замърсяване или радиация в тялото, лечение на високо кръвно налягане, астма и инфекции. Помага за умствена яснота, да общуваме с другите и да бъдем ясни за това, което искаме. Използвайте тюркоаз, ако имате страх от публично говорене.Тюркоазът подобрява психическото състояние.

Африканският тюркоаз е всъщност Яспис

 

Яспис  

Яспис може да помогне да се изразявате и да имате лична независимост. Яспис може да помогне за облекчаване на стреса. Яспис е емоционално успокояващ скъпоценен камък. Яспис ще помогне да се балансират вибрациите на тялото. Яспис е перфектният камък за творческото ви пътуване, защото помага да се отворите до безкрайните възможности на творчеството в съзнанието си. Кристалните му лечебни свойства водят към просперитет, креативност и чиста радост. Яспис стимулира въображението и трансформира идеите в действие.

1246