Количка
0 продукта
 

Полускъпоценни камъни

Тук можете да се запознаете със значението и лечебната сила на полускъпоценните камъни, използвани за направата на бижутата на Накити Бурлено

Аквамарин 

Аквамаринът предпазва от клюки. Аквамаринът ви помага да вдигнете духа си. Аквамаринът е добър скъпоценен камък за медитация - най-силен, когато се използва по този начин, защото носи по-голям мир и спокойствие - за дълбоки медитации. Аквамарин дава прозрение и проницателност. Аквамарин се смята, че помага на двойките да решават различията. Аквамарин помага при нервна болка и зъбобол. Аквамарин се смята, че лекува безсъние. Аквамаринът помага при морските болести. Аквамарин се свързва с тимусната жлеза. Аквамарин помага за намаляване на задържането на течности. Аквамарин помага за храносмилането. Аквамаринът е бил използван от римляните за стомашна болка и се смятало, че може да излекува проблеми с черния дроб и гърлото. Аквамаринът помага за намаляване на зависимостта от наркотици.

Аметист 

Аметистът помага за откриването на интуитивни и психически способности. Аметистът може да се използва за претоварване. Аметистът е полезен при пристрастяване - алкохолизъм. Аметистът е полезен при кошмари и помага да се преодолеят страховете. Аметистът символизира смирението, искреността и духовната мъдрост. Аметистът може да се използва при лечение на зъбобол и заболявания, свързани с костите и ставите. Също така за стомаха, нарушения на слуха, сърцето и храносмилателната система. Аметист може да се използва за лечение на конвулсии , невралгия, проблеми с дишането. Аметистът може да спомогне за регулирането на кръвната захар. Аметистът помага за преодоляване на апетита. Аметистът помага за преодоляване на главоболието. 

 

Ахат  

Всички ахати са заземяващи скъпоценни камъни. Ахатът е използван в "амулетите", за да предпази от "злото око". Ахатът може да ви даде силата, която e нужна, за да продължите. Носете ахат, ако трябва да вземете важни решения. Ахатът абсорбира отрицателното излъчване; което го прави идеален за офиса. Ахатът може да ви предпази от треска. Ахатът може да помогне за лечение на безсъние. Ахатът може да помогне на кожни заболявания. Ахатът може да помогне за стомашни разстройства и в такъв случай поставете камъка върху вашия слънчев сплит. Ахатът е добър за подпомагане на храносмилането, лимфната система и кръвоносната система.

Амазонит

Амазонитът насърчава добротата. Амазонитът помага за смелостта на личното изразяване. Амазонитът балансира женската и мъжката енергия. Амазонитът помага за комбинирането на лявата и дясната страна на мозъка. Амазонитът е страхотен за комуникация. Амазонитът може да помогне да се разтвори тъгата. Амазонитът ви помага да говорите истината. Амазонитът е чудесен за публично говорене. Амазонитът помага за балансиране на емоциите. Амазонитът се отнася до 5-тата чакра-чакра. Амазонитът има успокояващ ефект върху нашата нервна система и мозъка. Амазонитът помага за подобряване на кожата. Амазонитът подпомага физическата издръжливост. Амазонитът помага за облекчаване на стрес и изтощение. Амазонитът укрепва нервите. Амазонитът помага за регулиране на метаболитните нарушения. Амазонитът помага при сърдечни оплаквания поради скръб. Известно е, че жените носят амазонит, за да поддържат брака си щастлив. Амазонитът помага при раждане. Амазонитът е добър за скелетната система.

 

Зелен авантюрин 

Зеленият авантюрин е един от най-добрите скъпоценни камъни за късмет - носете го в левия джоб за късмет. Зеленият авантюрин е известен, че успокоява сърцето и емоциите. Зеленият авантюрин е особено добър, когато се използва върху сърдечната чакра. Зеленият авантюрин помага при стресови периоди. Зеленият авантюрин е използван за подпомагане на късогледството. Зеленият авантюрин помага да се премахнат емоционалните блокажи

Калцит

Стабилност, самочувствие, постоянство, здравословен растеж,

хармонично развитие. Бори се с мързела; укрепва способността

за преодоляване на трудностите; Калцит прави човек способен и успешен. Регулира

метаболизма и храносмилането.. Калцит е добър за кости, зъби,

съединителната тъкан, кожата, лигавиците и червата

Карнеол

Показания: Смелост, преодоляване на трудности, готовност за помощ, социалност

способност, прагматизъм, премахване на задръжките. Карнеол влияе на кръвта. Стабилизира кръвообращението и

снабдяването с кръв; помага при много ниско кръвно налягане; спира кръвта;

подобрява качеството на кръвта; стимулира тънките черва и метаболизма.

Помага при ревматични оплаквания и при необходимост премахва треската.

Кварц

Кварцовите кристали са един от най-полезните камъни, които можете да въведете във вашия живот с цел изцеление. Кварцовите кристали укрепват основната структура на аурата - можете да си представите това като вашия емоционален скелет. В индийската философия тези модели на енергия се изразяват чрез системата от чакри. Ако енергиите ви са извън баланса, тогава ще се окажете емоционално обезпокоени, летаргични или хиперактивни. За кварцовите кристали се казва, че стимулират имунната система и увеличават физическа енергия и устойчивост. Кварцът също се използва за лечение на главоболие, мигрена и световъртеж, както и за подобряване на общата енергия за хора, страдащи от летаргия. Кварцът допринася и за загубата на тегло, защото е много по-лесно да отслабнете, ако постоянно сте заредени с енергия.

Кехлибар 

Кехлибар облекчава депресията - наречена "щастлив камък". Кехлибар може да промени отрицателната енергия в положителна енергия. Кехлибар може да се постави във ваната, за да подпомогне релаксацията. Кехлибар е чудесно за балансиране на чакрите и за сортиране на всякакви енергийни блокажи. Кехлибар излъчва успокояваща енергия. Кехлибар се отнася до третата чакра. Кехлибар е добър за: сърдечни проблеми, главоболия и артрит. Кехлибар помага на далака и  пикочния мехур. Кехлибар може да се използва за детоксикация и защита от радиация. Кехлибар помага на стомаха. Кехлибар помага при оплаквания от бъбреци. Кехлибар помага при болки в зъбите при бебета. Кехлибар помага при проблеми с гърлото. Кехлибар помага на тялото да се самолекува.

Лабрадорит
Лабрадоритът носи търпение и яснота на мисълта. Помага при концентрация и фокус. Лабрадоритът намалява стреса и безпокойството и ни помага да възстановим енергията си. Този скъпоценен камък може да се използва и за детоксикация на тялото и за по-спокоен сън. Използвайте го, за да си помогнете физически да се мотивирате и да привлечете успех. 

 

Лазурит 

 

Лазурит е мощен скъпоценен камък за тези, които търсят духовно развитие. Лазурит се смята, че донася умствена яснота и емоционално изцеление. Лазурит може да се използва, за да изчисти ума и миналото. Лазурит носи истинност и откритост. Лазурит подпомага интуицията. Лазурит  повишава творчеството. Лазурит  помага на синусите, за главоболие, за нервната система, за речеви проблеми, за хипофизната жлеза. Лазурит може да се използва за облекчаване на болката. 

Лунен камък

Лунният камък е щастлив камък, както и любовен камък. Носи добри емоции, вдъхновение и щастие. Лунният камък също е камъкът на еротиката, стимулиращ плътските желания. Поради връзката си с Луната, този камък хармонизира тялото в естествения лунен цикъл и носи успокояващи емоции през това време на месеца. Кристалите Moonstone балансират хормоните и осигуряват подкрепа в периоди на хормонална промяна, като пубертет или менопауза. Лунният камък успокоява стреса и тревожността и също така подобрява интуицията, възприятието и преценката. Използвайте го, за да постигнете успех в любовта и в бизнеса

Нефрит 

Зеленият нефрит има успокояващ ефект, когато се държи. Нефритът може да се използва за заболявания на очите - има легенда за Буда,  който плаче със сълзи от чист нефрит. Нефрит предпазва от бъбречни заболявания. Нефритът е свързан с нервната система. Нефритът е полезен за почистване на кръвта, за имунната система,  тимусната жлеза, за здрава коса, за далака, за бъбреците, за бедрата, за сърцето.Нефритът подпомага лошото храносмилане и запек

 

Обсидиан

Показания: Самооткриване, осъзнаване. Облекчава шокове, блокажи, тревожност, болка, напрежение, свиване на

кръвоносни съдове. Регулира телесната температура, подобрява кръвообращението,

съсирването и заздравяване на рани

Оникс

 

Показания: Асертивност, самочувствие, чувство за отговорност.

Насърчава неемоционалното мислене, логиката и контрола. Насърчава

пречистването и елиминирането на отпадъчни продукти в тъканите; укрепва

имунната система; помага при инфекции на вътрешното ухо; изостря слуха и подобрява функцията на сетивните и двигателните нерви.

Перла

В древните истории перлата е свързана с вярност, приятели, лоялност, скромност и чистота. Перлата е един от деветте свещени скъпоценни камъни, изброени в санскрит, китайски, арабски и бирмански. Перлите символизират мъдростта, придобита чрез опита. Смята се, че те привличат богатство и късмет, както и предлагат защита. Перлите са известни със своя успокояващ ефект. Перлите могат да балансират кармата, да укрепват взаимоотношенията и да държат децата в безопасност. Перлите символизират чистотата, щедростта, почтеността и лоялността.

Значението на перлите, зависи още и от цвета им:

Сини перли- Носителят ще намери любовта 

Черни или златни перли - Богатство и просперитет 

Розови перли  - Успех, слава и щастие 

Кафяви перли - Практичност, мъжественост, надеждност и хармония 

Бели перли - Невинност, красота, чистота и ново начало

Седеф 

Седефът е свързан с просперитет и късмет. Поради това той се предлага като подарък за някой, който може да се нуждае от късмет. Седефът има успокояващ ефект, когато го носите. Това ще намали стреса и чувствата ви на агресивност. Седефът ще ви даде по-ясни мисли и ще улесни по-доброто изразяване. Това е камък, който ще активира гърлената чакра.  Затова седефът ще подобри комуникационните ви умения и ще ви напътства в по-ефективния начин на изразяване. Поради своята сила, Седефът  ще ви напътства в откриването на скритите ви потенциали и ще ви насърчи да ги използвате. Този камък ще ви помогне да приемете промените, които ще се случват в живота ви и да реагирате на стресови ситуации по уверен начин. Седефът е ефективен, когато става дума за лечение на замайване, рани и проблеми със зрението. Седефът може да помогне на тялото да предотвратява инфекции и да изкоренява скритите физически заболявания и разстройства. Седефът също помага при лечение на мускулни напрежения, спазми и нерви. Седефът стимулира рефлексните действия и засилва имунната система, като помага да се избавим от токсините. Седефът може също така да помогне за коригирането на нарушения, засягащи храносмилателната система, като запек и гастрит. Успокояващите енергии на седеф могат да излекуват кожни проблеми и да облекчат обриви, причинени от алергии. Седефът е отличен камък за регулиране на високото кръвно налягане, подобряване на зрението и лечение на гадене. Може да укрепи мускулните тъкани, включително и тези на сърцето. Също така е известно, че седефът подпомага лечението на артрит и други смущения в ставите.

Содалит

 

Показания: Осъзнаване, стремеж към истина, идеализъм, верност на себе си. Добър за гърлото, ларинкса, гласните струни, бъбреците и пикочния мехур. Има

охлаждащ, понижаващ температурата ефект; регулира високото кръвно налягане и водния

баланс. В случаи на сухота на очите, кожата и лигавиците, содалит

подпомага усвояването на течности и естественото чувство на жажда.

 

Тигрово око

ова е най-добрият камък, за да възстановите равновесието в живота си. Тигровото око помага да се освободите от страховете и тревогите си. Това е камъкът, който може да ви даде кураж, сила на ума и самочувствие, за да се справите с всичко. Тигровото око ще подобри и самочувствието ви. Това е камък, който носи късмет и щастие, най-добрият за предприемачите или тези, които ще влязат в света на бизнеса за първи път. Тигровото око се използва като амулет, за предпазване от проклятия. Може да е от полза за тези, които страдат от проблеми с психичното здраве или от нарушения в личността. То ще ви помогне да увеличите метаболизма и да поддържате енергийните си нива. Тигровото око помага при лечението на счупени кости и улеснява бързото възстановяване при проблеми с гръбначния стълб.

Тюркоаз 

Смята се, че носи духовен баланс на лицето, което го носи. Това е камък, който улавя и разпространява спокойствие, търпение и любов, така че е перфектният избор, ако търсите нещо забавно, но също и успокояващо. Поради това, че е един от най-старите скъпоценни камъни, той носи голяма мъдрост и истина. Тюркоазът е символ на приятелството. Тюркоазите могат да донесат мир в дома. Ако е даден тюркоаз на приятел или любим, той ще носи щастие и може да помогне за предпазване от отрицателни енергии. Тюркоазните лечебни сили могат да облагодетелстват цялото тяло. Той има специални сили в лечението на заболявания на имунната система, дихателните органи, отделителната и скелетната системи. Тюркоазът се препоръчва за детоксикация на алкохол, отрова, замърсяване или радиация в тялото, лечение на високо кръвно налягане, астма и инфекции. Помага за умствена яснота, да общуваме с другите и да бъдем ясни за това, което искаме. Използвайте тюркоаз, ако имате страх от публично говорене.Тюркоазът подобрява психическото състояние.

Африканският тюркоаз е всъщност Яспис

Унакит

Показания: Възстановяване, регенерация, възстановяване на здравето след боледуване.

Добър след тежки заболявания или голямо изтощение. Помага при претоварване, самосъжаление, скръб, скръб и разочарование. Подобрява ефективността,

 и физическото състояние; укрепва черния дроб, жлъчния мехур,

храносмилането и имунната система. Ускорява оздравителните процеси.

Флуорит

На психическо ниво, флуоритът е много защитен кристал. Това ще ви помогне да разберете кога има външни сили, които се опитват да ви контролират или манипулират, и може ефективно да изключи всякакъв вид умствена или психическа манипулация. Това е особено полезен кристал за работа, когато сте заобиколени от враждебни сили. Това също е мощен кристал, който може да предотврати отрицателните енергии, които застрашават вашите лични взаимоотношения. Флуоритът може да ви отърве от всякакви отрицателни енергии. Флуоритът може да пречиства тялото ви и да елиминира всичко, което му пречи да функционира перфектно. Носи спокойствие и релаксация. Енергиите на този кристал могат да ви помогнат да станете по-организиран човек. Флуоритът може да бъде много полезен, когато става дума за чревни проблеми. Ако сте склонни към стомашни болки, запек, подуване на корема и други проблеми с храносмилането, като имате флуоритен кристал с вас, може да ви помогне невероятно. Той може да помогне и при проблеми с гърлото. Можете да носите този кристал като висулка, когато имате болки в гърлото или кашлица, защото може да облекчи дискомфорта и да улесни по-бързото възстановяване. Флуоритът е ефективен срещу гъбични инфекции, както и при подагра, ганглии и остеопороза. Той може да помогне за лечение на състояния, свързани с кръвното налягане, костите, зъбите и мозъка

Халцедон

Това е мощен лечебен камък, който може да ви предпази от различни физически и психически състояния. Халкедон ще ви предпази от отрицателни външни влияния, които често водят до кошмари. Този камък ще отвори различни канали за по-добра комуникация. Ще увеличи жизнената ви енергия, ще стимулира творчеството ви и ще подобри умствената ви работа. Халцедо ще ви направи по-щедри. Ще насърчи доброто и приятелско отношение и ще ви мотивира да правите добри дела. Халкедон е чудесен за поддържане на равновесието и хармонията в живота ви и за отстраняване на страховете и тревогите. Ще ви помогне да се отървете от нежелани неща или хора, които причиняват неприятности и объркани емоционални ангажименти. Халкедон е голям камък за борба с депресията и умственото изтощение. Халцедонът е мощен лечебен камък, който може да лекува кожни инфекции и ефективно да абсорбира и разтваря негативните вибрации. Като мощен лечител, той може да намали ефекта от деменцията и дори сенилността. Сърцето и умът ви могат да бъдат балансирани. Халцедонът влияе положително на далака и жлъчния мехур. Той може да бъде полезен и за очите, костите и кръвоносната система. 

 

Хаулит

Хаулит ще ви дари с мъдрост и просветление. Той може да ви помогне да премахнете воалите, които блокират истините в живота ви. Хаулит е чудесно средство за медитация, защото може да ви помогне да фокусирате ума си. Хаулит успокоява ума и премахва всякакъв вид разсейваща мисъл. Хаулит помага да се отървете от стреса и безпокойството си. Този камък дава сили да се откажете от нездравословни привързаности и стари емоционални болки. Това ще ви помогне да спрете да бъдете прекалено критични за себе си. Хаулит може да ви помогне да преодолеете трудностите при комуникацията. Ще можете да изразявате по-свободно това, което искате да кажете. Физически помага за лечение на безсъние. Той може да действа и като болкоуспокояващо средство за спазми и други форми на физически болки. Хаулит може да помогне при костни заболявания, като остеопороза. Хаулит балансира нивата на калций. Този камък е добър за ендокринната и кръвоносната система. 

Хематит

Показания: жизненост, жизненост, сила за оцеляване, ангажираност,

напредък. Подпомага подобряването на жизнените обстоятелства и

реализиране на собствените цели. Подобрява усвояването на желязото, образуването на кръв и снабдяването с кислород на всички клетки и органи

Хризокола

Показания: Баланс, грижа, хармония. Помага в периоди на 

стрес, нервност, раздразнителност, промени в настроението и силни емоции.

Укрепва черния дроб и мозъка; охлажда, отпуска, детоксикира и понижава

високото кръвно налягане. При инфекции, възпаления на гърлото, треска,

болка, белези, крампи, менструални оплаквания.

Цитрин

Показания: Самоизразяване, самочувствие, смелост за живот.

Помага при скръб, депресия, нощно напикаване и нарушения в растежа. Има

затоплящ ефект; укрепва нервите, храносмилането, стомаха, далака

и панкреаса. Действа добре за диабет

 

Червен корал

Коралът успокоява емоционалното тяло и носи мир. Подобрява интуицията и въображението и подобрява функциите на мозъка. Корал ще ви помогне да разберете и приложите по-добре това, което сте научили в мистичните си преживявания. Също така помага за борба с депресията и разочарованието и предава чувство на удоволствие и радост в живота. Нежната енергия на Червения корал е основното нещо, което ни привлича към този камък. Всички видове корали могат да повишат енергийните нива на тялото. Те са в състояние да отварят и активират корена чакра. При лечение може да се използва за регулиране на кръвообращението и за регенериране на телесната тъкан на клетъчно ниво. Корал помага за лечение на нервната система, храносмилателния тракт и проблемите на гръбначния стълб.

 

Яспис  

Яспис може да помогне да се изразявате и да имате лична независимост. Яспис може да помогне за облекчаване на стреса. Яспис е емоционално успокояващ скъпоценен камък. Яспис ще помогне да се балансират вибрациите на тялото. Яспис е перфектният камък за творческото ви пътуване, защото помага да се отворите до безкрайните възможности на творчеството в съзнанието си. Кристалните му лечебни свойства водят към просперитет, креативност и чиста радост. Яспис стимулира въображението и трансформира идеите в действие.

1246